Voordelen van het toevoegen van e-bikes aan uw hospitality bedrijf

Een elektrische fiets (kortweg e-bike) is een gemotoriseerde fiets met een geïntegreerde elektromotor die voor de aandrijving zorgt. Dit betekent dat er minder of in sommige gevallen zelfs helemaal geen vermogen nodig is om vooruit te komen. De ondersteuning werkt op basis van stroom van een accu, waarvan de capaciteit bepaalt welke tijd en afstand met de fiets kan worden afgelegd voordat de accu moet worden opgeladen. E-bikes kunnen ook pedelecs worden genoemd, wat betekent dat het vermogen wordt geactiveerd door te trappen in plaats van door gas te geven.

De fietsmarkt

In 2019 werd de wereldwijde markt voor e-bikes geschat op 14,4 miljard dollar met groeivooruitzichten met een CAGR van 10,3% van 2020 tot 2025, om in 2025 een omzet van 25,9 miljard dollar te genereren.

In Nederland, Europa's grootste gebruiker van fietsen, hebben 17 miljoen inwoners samen 23 miljoen fietsen en wordt meer dan een kwart van alle dagelijkse verplaatsingen per fiets afgelegd. In 2021 zijn er voor het eerst meer nieuwe elektrische fietsen verkocht dan 'gewone' fietsen. Van de nieuw verkochte fietsen in 2021 was 52% een e-bike.

Deze trend zien we in heel Europa - in 2020 werden in België zo'n 500.000 nieuwe fietsen verkocht, waarvan 50% elektrisch.

Milieu-impact verminderen

Ter ondersteuning van de Overeenkomst van Parijs, een juridisch bindend internationaal verdrag over klimaatverandering dat in 2015 tot stand kwam, dragen bedrijven over de hele wereld hun steentje bij om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

E-bikes zijn een duurzame manier van transport met aanzienlijk minder milieu-impact dan andere vormen van transport. Volgens onderzoek van Mirjan Bouwman van de Rijksuniversiteit Groningen in Nederland gebruikt een e-bike slechts ongeveer 10 procent van de energie die nodig is om een auto aan te drijven, is het 13 keer energie-efficiënter dan een typische vierdeurs sedan en zes keer efficiënter dan treinvervoer.Door gasten e-bikes aan te bieden om de omgeving van uw hotel te verkennen, kan uw bedrijf zijn milieueffecten verminderen en gasten aantrekken die op zoek zijn naar een duurzamer verblijf.

Voordelig en efficiënt reizen

De e-bike is de volgende evolutionaire stap in fietsen, die langere ritten en grotere afstanden mogelijk maakt zonder de kosten van het huren van een auto. En nu de brandstofprijzen recordhoogtes bereiken, kan het aanbieden van een meer economische oplossing uw gasten een positieve kijk geven op hun verblijf.

Fietstoerisme

Zowel technologische vooruitgang als groeiend milieubewustzijn, verbeterde fietsinfrastructuur en veranderende mobiliteitsregels ten gunste van fietsgebruikers betekenen dat de fietsmarkt, en vooral de elektrische fietsmarkt, sterk groeit. Door de groeiende populariteit van e-bikes gebruiken steeds meer klanten de beschikbaarheid van e-bikes als een van hun selectiecriteria bij het kiezen van een hotel.

Cesano Group e-Bike oplossingen

Cesano Group biedt een totale e-bike oplossing voor de hospitality en hotelmarkt: e-bikes inclusief verzekering, onderhoud en herstellingen, pechverhelping en financiering. Cesano kan hotelmanagers ook adviseren over hun keuze van e-bikes en de bijhorende verhuurmodellen. Cesano Group ontlast de horeca-uitbaters - zij promoten en verhuren de e-bikes gewoon zoveel mogelijk en Cesano Group doet de rest. Eventuele herstellingen en fietsonderhoud worden door Cesano Group gedaan. De huurinkomsten worden vervolgens verdeeld tussen het hotel en Cesano Group volgens vooraf gemaakte afspraken. De winstgevendheid van de verhuur van e-bikes kan in de komende jaren extra inkomsten genereren en een duurzame en leuke optie bieden aan de gasten zonder het hotelpersoneel extra te belasten.

Als u meer wilt weten over de e-bike oplossingen van Cesano Group, neem dan contact op met uw Relationship Manager of news@trinitypurchasing.com.



Vorige
Vorige

5 tips voor het rijden op een e-bike in de winter

Volgende
Volgende

5 tips om je voor te bereiden op je eerste e-biketocht